Navnefestkake til Mona Elida / Christening cake with ruffles and fondant butterfly

Jeg fikk et spennende oppdrag via en venninne der ønsket var en navnefestkake i lilla og hvitt med sommerfugler og blomster. Selve designet var opp til meg, og jeg tegnet flere skisser før jeg omsider landet på ideen som jeg brukte: En søt sommerfugl av fondant, et håndmalt navneskilt og ruffles i ulike lillatoner! 🙂

Jeg hadde ikke modellert en stor sommerfugl av fondant før, så jeg var spent på hvor mange forsøk som måtte til før jeg fikk til en jeg kunne bruke på kaken. Utrolig nok trengte jeg bare to prøverunder før jeg hadde et eksemplar som jeg likte 🙂

fondantbutterflyjune2016

Så var tiden inne for å finne en passende skrifttype, jeg var innom maaaaaange ulike fonter hos dafont.com, og etter mye frem og tilbake klarte jeg å bestemme meg. Jeg printet ut navnet i skrifttypen 101! Star Lit   på fotopapir, skar ut bokstavene med skalpell og presset utskjæringene forsiktig ned i fondant. Deretter malte jeg med spiselig maling slik at bokstavene kom frem.

handpaintednametag

Det tar litt tid, men det er absolutt verdt det når man får et helt unikt navneskilt 🙂 Deretter var det å kaste seg ut i neste tidkrevende designdetalj, nemlig ruffles. Det tok flere timer å få til masse ruffles i ulike lillatoner, men nok en gang: Det er SÅ verdt det! 🙂

Butterflycake2

Ruffles gir et helt eget preg på kaken, nesten som blomster ❤ Jeg vurderte å ha noen fondantblomster på kakebrettet, men det så bare rotete ut og ble «overkill» sammen med ruffles 😉

Lillafargen jeg brukte på denne kaken heter Grape Violet og er fra Sugarflair, den er definitivt en av mine yndlingsfarger ❤ Jeg har brukt ulike styrkegrader av samme fargen, utrolig hvor mye en liten dråpe ekstra kan endre fargen på fondanten 🙂

Selve kaken under all denne pynten er en saftig sjokoladekake med digg sjokoladesmørkrem i mange lag. Pynt og trekk er laget av marshmallowfondant. Kakebrettet ble også trukket med fondant for å gi en bedre helhet.

Tusen takk for tilliten, snille Michelle ❤ ❤ Modig av deg å la meg få kreativ frihet på en kake til en så viktig anledning 🙂 Håper dere har hatt en magisk feiring av Mona Elida i dag ❤

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s