Fantastisk god sjokoladekake for melkeallergikere ( Oppskrift )

Det finnes mange allergivennlige kaker der ute, og etter å ha prøvd ut en del forskjellige oppskrifter som har gitt meg et rart belegg i ganen og der smaken ikke har fått meg til å rope hurra, har jeg lekt gal professor på kjøkkenet og eksperimentert litt 😀 Motivasjonen min har vært å kunne lage gode kaker for to av mine nieser som har melkeallergi samt for en venninne som har en mild glutenintoleranse. Hvorfor ikke slå to fluer i en smekk og lage en knallgod sjokoladekake som passer for begge to? Jeg fant ingen grunn til å la være, så etter å ha kjørt noen prøverunder og noen vellykkede smakstester, deler jeg herved oppskriften med dere. Sharing is caring, tross alt 😉

Legger ved et bilde av de allergivennlige ingrediensene slik at det er lettere å finne dem på butikken, skulle ønske jeg hadde bilder før jeg vimset rundt mellom reoler,hyller og kjøleskap med et forvirret uttrykk! 😀

Jeg er blitt gjort oppmerksom på at Oatly Imat Fraiche inneholder havre, og dermed gluten, så denne kaken er ikke for glutenallergikere. Jeg har dessverre ikke noe godt forslag til en erstatning for dette produktet, men kanskje noen med bedre oversikt over glutenvennlige rømme/creme Fraiche-erstatninger finner en løsning 😉

AllergikakeingredienserCollage

 

Sjokoladekakebunner:

300 g Melange uten salt og melk

3 dl vann

6 ss bakekakao

250 g Oatly iMat Fraiche ( 1 boks er 200 g, så du trenger 2 til denne oppskriften )

7 dl sukker

1 pose Toro fin kakemiks ( ca. 6 dl )

1 ts salt

1.5 ts natron

3 egg

Sett ovnen på 180 grader. Hell vann, smør og bakekakao i en kjele og kok opp. Skru deretter av varmen, men la kjelen bli stående på platen. Rør inn sukkeret til det har løst seg helt opp og tilsett deretter Oatly iMat Fraiche og eggene ( pisk disse lett sammen med gaffel før du heller dem oppi ) og rør alt til en jevn blanding. Hell de tørre ingrediensene oppi og rør til du får en klumpfri blanding. Fordel blandingen mellom to 24 cm kakebunner og stek midt i ovnen i ca 40 minutter, steketiden varierer fra ovn til ovn. Av og til holder det med 40 minutter i ovnen min, av og til må de stekes litt lenger. Sjekk med en kakenål når det nærmer seg 40 minutter.

Glasur:

150 g Melange uten salt og melk

4 ss bakekakao

6 ss Oatly havredrikk med sjokoladesmak

1 ss vaniljesukker

200 g melis

1 egg

Smelt smøret i kjele eller mikrobølgeovn. Rør inn det tørre og tilsett Oatly havredrikk med sjokoladesmak. Når alt er godt blandet, tilsett egget og pisk det hele i 5 minutter. Jeg pleier deretter å la glasuren kjøle seg helt ned før jeg pisker den opp på nytt slik at den blir luftig og god før jeg fyller og smører kaken.

Kaken tåler å bli trukket med fondant og pyntet, men på bildet under har jeg rett og slett bare sprøytet på kremen på toppen, smurt sidene og pyntet med spiselige sølvperler og friske jordbær/bringebær/blåbær. Kaken fikk masse gode tilbakemeldinger hos både store og små og allergikere/ikke-allergikere 🙂 Denne laget jeg til feiringen av 8-årsdagen til min eldste datter, hun insisterte på en kake uten masse «dilldall» i år (les: masse fondant og figurer/blomster/bokstaver ), så da fikk hun denne pluss at hun fikk pynte sine egne bananmuffins. Jeg glemte å ta bilder av dem, men jeg kan love deg at de var fargerike med et rikt utvalg av farget strøssel og sukkerperler i alskens størrelser og farger! 😀

 

Gluten-ogmelkefri sjokoladekake

 

Håper denne oppskriften faller i smak hos andre også, personlig må jeg innrømme at denne kaken har fått meg til å like sjokoladekaker igjen 🙂

 

Advertisements

2 responses

  1. Ser ut som en fin oppskrift… Men å kalle den glutenfri i overskriften her kan være direkte farlig.
    Håper den ikke har blitt servert til noen solm ikke tåler gluten ihvertfall. Oatly-produktene er det gluten i.. Det er havre, og ikke glutenfri havre.

    Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s